Millised on enamlevinud käevõrud?

Millised on enamlevinud käevõrud?

Kui tegemist on ehetega, ei saa te ilusate käevõrudega valesti minna. Käevõrud teeb lõbusaks see, et neid saab nautida hoopis teistmoodi kui kaelakeesid – näed neid ju ka siis, kui neid kannad! Naised ja mehed on käevõrusid kandnud läbi aegade, see trend ei lange.

Sõna käevõru tuleneb kreekakeelsest sõnast “brachile”, mis tähendab “kätt”. Varased käevõrud valmistati heintaimedest, sihvakatest puude okstest ja merekarpidest, aga ka vasest ja pronksist. On tõendeid, et inimesed Vanas-Egiptuses, Mesopotaamias ja Hiinas kandsid käevõrusid. Keerukamaks ja dekoratiivsemaks muutusid käevõrud pärast pronksiaega, mil ehted olid staatuse ja rikkuse sümboliks. Käevõrusid valmistati kullast ja hõbedast ning neid kaunistasid kivid ja merekarbid.

Tänapäeval luuakse käevõrusid väga erinevatest materjalidest (nagu metall, riie, plastik ja nahk) ning need on tavaliselt kaunistatud vääriskivide, kristallide, metalli ja pärlitega. Need on loodud sobima igale elustiilile ja soole. Kuna valikus on nii palju ilusaid käevõrusid siis kuidas leida oma isikupära ja elustiili jaoks õige käevõru?

Õige käevõru stiili ostmisel tuleb arvestada paljude asjadega, sealhulgas tegevustega, millega tegelete, kuhu lähete ja mida kannate. Ehete garderoobis on hea kasutada mitmesuguseid käevõru stiile, et oleksite igaks sündmuseks valmis.

Selles artiklis aitame teil leida ideaalseid käevõrusid ja anname näpunäiteid, kuidas neid aastaid kanda.

JÄIGAD KÄEVÕRUD

Käevõru stiil on ringikujuline ja paindumatu. Tavaliselt kullast või muud tüüpi metallist valmistatud käevõrud on tavaliselt lihtsa kujundusega või graveeritud. Vääriskivide või teemantkaunistustega käevõrud võivad anda elegantse ilme. Need näevad suurepärased välja, kui neid kanda üksi või erinevate käevõrudega.

Käevõrud võivad olla hingedega või libistatavad. Libisev käevõru on suurem ja tavaliselt ümmargune ning mitte nii kinnitatud kui hingedega käevõrud. Hingedega käevõrud kipuvad olema ovaalsemad ja sobivad paremini randmega. Libistavad käevõrud on tavaliselt vabama stiiliga ja valmistatud odavamatest materjalidest. Hingedega käevõrudel on sageli lisaks põhiklambrile ka turvalukk.

HELMESTEGA KÄEVÕRUD

Helmestega käevõrud on venitatavad ning paigutatud ühe- või mitmerealiseks. Neil võib olla ka mitmes värvitoonis vääriskive ja need näevad mõlemale käsivarrele asetatuna suurepärased välja.

KETIST KÄEVÕRUD

Ketist käevõrud valmistatakse lülide ühendamisel ribaks. Need on tavaliselt valmistatud metallist, näiteks kullast või hõbedast. Need on paindlikud ja võivad ulatuda väga õrnadest kettidest kuni turskete stiilideni. Ketist käevõrud on saadaval igat tüüpi väärismetallidest ja sobivad suurepäraselt mitme kihina.

KÄSITÖÖ KÄEVÕRUD

Käsitsi valmistatud käevõrud võivad ulatuda käsitsi sepistatud hõbedast või kullast kuni kauni disainiga helmesteni, mis on nööritud ilusates kombinatsioonides. Käsitsi valmistatud käevõrud on üldiselt ainulaadsed esemed, mis väljendavad originaalsust. Eritellimusel ehetele spetsialiseerunud juveliir võib teiega koostööd teha, et luua täiuslik ehe, mille ajendiks on sentimentaalne mälestus (nt luua käevõru kallima kihlasõrmuse kalliskiviga ainulaadses roosakaskuldses keskkonnas) või julge moeavaldus, mis näeb välja täpselt selline, nagu soovite.

RIPATSIGA KÄEVÕRU

Ripatsiga käevõrude küljes ripuvad väikesed nipsasjad. Teil võib olla ainult üks ripats käevõrul või mitmeid! Iga ripats võib kujutada erinevaid inimesi, kohti või sentimentaalseid väärtuseid.

MANSETT KÄEVÕRU

Mansett käevõrud on vähese painduvusega ning ümmarguse või ovaalse kujuga. Need kipuvad istuma lõdvemalt ning on ilma klambri või sulgurita. Tavaliselt võib leida ka mansett käevõru stiilis meeste valikuid. Mansett käevõrud on taga või eest avatud, sulgurit pole. Proovige mõnda stiili ja suurust, et leida endale sobiv.

TENNISE KÄEVÕRU

Tennise käevõrud on tuntud oma sirge, õrna ketikujunduse ja individuaalselt seatud vääriskividega. Tennise käevõrusid, mida nimetatakse ka joonkäevõrudeks, valmistatakse tavaliselt teemantidest, kuigi nende osad võivad olla kujundatud ka muude vääriskividega. Nagu kõigi käevõrude puhul, on pikkus ja sobivus oluline nii mugavuse kui ka ohutuse tagamiseks.

ÕLAVARRE KÄEVÕRU

Õlavarre käevõru on riba või mansett tüüpi käevõru, mida kantakse ümber inimese käe ülaosa. Need on tavaliselt valmistatud riidest või metallist ja sisaldavad väärtuslikke kalliskive. Iidsetest aegadest kantud käevõrud on uskumatult stiilsed ja trendikad.

VINTAAŽ KÄEVÕRU

Vintaaž käevõrud on tähendusrikkad ning üldjuhul pika ajalooga. Üksikasjad alates turvakettidest kuni kinnitusklambriteni on väga keerulised ja raskesti reprodutseeritavad, mistõttu on vintaaž käevõru eriline ja ainulaadne aksessuaar.

NÕUANDEID ENDA KÄEVÕRU KANDMISEKS

  • Veenduge, et kinnitate klambri korralikult. Kui lukk tundub nõrk või avaneb iseenesest, tooge käevõru oma juveliirile kiireks reguleerimiseks või parandamiseks.
  • Kui sul on raskusi klambrite kinnitamisega, lase oma juveliiril see magnetklambri vastu välja vahetada. See on tugevam ja hõlpsasti kasutatav ning see võimaldab teil oma käevõru veel aastaid kanda.
  • Käevõrude kombineerimisel hoidke skaalat sarnasena, et vältida õrna käevõru sassi sattumist või ülekoormamist paksu ja raske käevõruga. kui käevõru on õrn või väga hinnaline, siis ära kombineeri seda teiste käevõrudega.
  • Ärge kartke kombineerida hõbedat ja kulda või muid metalle. Võite julgelt kombineerida kuldset käevõru hõbedase või pronkskäevõru terasest käevõruga.

Pidage meeles, et käevõrude kandmisel pole rangeid reegleid. Ja mida rohkem, seda parem! Elated Monday pakub omapärast käevõrude kollektsiooni. Leia endale või lähedasele parim valik.

Kontakt

Kontaktivorm

info@elatedmonday.ee

+372 5554 3400

Elated Monday

Käevõrud

Blogi

© 2023 Elated Monday | FCD OÜ | eCommerce by DISAINVEEB EESTI BRAND