Roosa kvarts kristall mõju ja omadused

Roosa kvarts kristall mõju ja omadused

Roosa kvarts on kvarts, mis on oma nime saanud roosa värvi järgi. Kui roosa kvarts võib esineda paljudes erinevates toonides, alates kahvaturoosast kuni sügavlillani, siis kõige hinnatumad on need, millel on sügav ja rikkalik toon. Kahjuks on roosa kvarts üsna haruldane, mis muudab selle veelgi väärtuslikumaks. Erinevalt teistest kvartsitüüpidest, mis kipuvad moodustuma massiivsetes ladestustes, leidub roosat kvartsi ainult väikestes taskutes. Seetõttu kaevandatakse seda sageli käsitsi, mis muudab kivi veelgi kallimaks. Lisaks haruldusele ja ainulaadsele värvile on roosa kvarts hinnatud ka selle väidetavate müstiliste omaduste poolest. Sajandeid on inimesed uskunud, et roosa kvarts võib soodustada paranemist ning tekitada armastuse ja kaastunde tundeid. Tänapäeval peetakse kivi endiselt võimsaks talismaniks ja paljud inimesed kannavad seda ehtena või hoiavad seda oma kodus, et tuua oma ellu positiivset energiat. Ükskõik, kas usute selle maagilistesse omadustesse või mitte, ei saa eitada, et roosa kvarts on ilus ja intrigeeriv kivi.

Roosa kvartsi raviomadused

Paljude erinevate kvartsitüüpide seas on roosa kvarts ehk kõige tuntum ja armastatum. Selle õrn roosa toon esindab väidetavalt armastuse lõputut jõudu, muutes selle populaarseks ehete ja muude dekoratiivesemete jaoks. Kuid roosa kvarts on midagi enamat kui lihtsalt ilus kivi – sellel arvatakse olevat ka võimsad raviomadused. Arvatakse, et roosa kvarts aitab avada südametšakrat, edendades enesearmastust, kaastunnet ja andestust. Väidetavalt soodustab see ka emotsionaalset paranemist pärast traumaatilist sündmust. Füüsiliselt suurendab roosa kvarts vereringet ja soodustab kudede taastumist. Seda kasutatakse mõnikord isegi migreeni raviks.

Roosa kvartsi sodiaagi sünnikivi

Roosa kvarts on sodiaagi sünnikivi neile, kes on sündinud Kaalude märgi all. See on ka traditsiooniline oktoobrikuu sünnikivi. Roosa kvarts on teatud tüüpi kvarts, mis on saanud oma nime ja roosa värvi mangaani olemasolust selle struktuuris. Roosa kvartsi on kasutatud ehetes ja dekoratiivkivina sajandeid. Väidetavalt soodustab see armastust, andestust ja enese aktsepteerimist. Roosa kvartsi leidub mitmes kohas üle maailma, sealhulgas Brasiilias, Madagaskaril, Indias ja Lõuna-Aafrikas. Suurimad roosa kvartsi maardlad asuvad Brasiilias. Parima kvaliteediga kivid kipuvad olema läbipaistvad ja pehme roosa värviga. Roosa kvarts on kuumuse suhtes tundlik ja seda ei tohiks pikema aja jooksul otsese päikesevalguse käes hoida. Roosa kvartsist ehete eest hoolitsemisel on kõige parem vältida tugevatoimeliste kemikaalide või puhastusvahendite kasutamist. Selle asemel puhastage jaheda vee ja pehme seebiga. Kahjustuste vältimiseks loputage kindlasti hoolikalt ja kuivatage. Nõuetekohase hoolduse korral kestavad teie Roosa Kvartsi ehted kogu elu.

Kontakt

Kontaktivorm

info@elatedmonday.ee

+372 5554 3400

Elated Monday

Käevõrud

Blogi

© 2023 Elated Monday | FCD OÜ | eCommerce by DISAINVEEB EESTI BRAND